verstopping direct verhelpen?

Krachtige en professionele afvoer ontstoppen in huis per direct resultaten en 100% garantie

NOORD-HOLLAND

VERSTOPPING IN NOORD-HOLLAND?  
Contact Ons

Afvoer verstopt Purmerend

Last van een Afvoer verstopt Purmerend? Een verstopte riolering heeft vervelende gevolgen die snel opgelost moet worden.

Verstopte afvoer Purmerend?- wat te doen?

Iedereen weet dit: er bleef te veel vuil in de gootsteen achter bij het spoelen en nu is de afvoer verstopt. Of het doucheputje zit vol haren en het water staat in de douchebak. Of nog erger: de toiletleiding is verstopt!

In veel gevallen kun je zelf iets doen, maar soms ontkom je er niet aan om een Ontstoppingsspecialist uit Purmerend in te schakelen.

Voorkomen is beter dan de schade herstellen

Een zeef mag niet ontbreken in de gootsteen of douche . Dit is waar wat te ruw is vast komt te zitten. Natuurlijk is het aanraken van natte etensresten of haren niet voor iedereen weggelegd, maar het is zeker zinvoller om op deze manier het ergste te voorkomen dan de afvoer achteraf schoon te maken. Kortom, in de keuken is het logisch om het grofste vuil van borden, kopjes en pannen te verwijderen, inclusief de vaatwasser wanneer u deze gebruikt om af te wassen. In wastafels en toiletten mag zoveel mogelijk niets worden gegooid dat er niet in thuishoort, omdat verstoppingen dan minder vaak voorkomen! Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

Problemen met verstopte riolering Purmerend? Reinig de afvoer met eenvoudige middelen

Met een gootsteen in de keuken of de gootsteen in de badkamer is het niet al te moeilijk, met een beetje handvaardigheid, om de afvoer zelf te reinigen door de sifon (“de knie”) te verwijderen en schoon te maken – wat regelmatig kan worden gedaan, ongeacht een verstopte riolering zou moeten doen. In het geval van een douche of bad heeft de leek meestal geen toegang tot dit onderdeel, dus moet hij een ander middel gebruiken of een ontstoppingsspecialist bellen.

Reinigen met druk

Een verstopte afvoer Purmerend en omstreken is meestal te reinigen met een rubberen zuignap, de zogenaamde plunjer of plunjer. De eenvoudige tool mag in geen enkel huishouden ontbreken! De meestal rode zuigbel wordt over de verstopte afvoer geplaatst, de plunjer wordt naar beneden gedrukt en er ontstaat een vacuüm. Wanneer u terugkeert naar de startpositie, wordt het vuil losgemaakt. Om de afvoer met succes te reinigen, moet het proces meerdere keren worden herhaald. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen zeer gedoseerd je eigen kracht gebruikt zodat het verwijderen van de verstopping geen grote schade veroorzaakt en de spoelbak afbreekt. Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

Als alternatief is een plastic fles gevuld met heet water geschikt (pas op dat u uw vingers niet verbrandt), waarvan de opening de afvoer moet afdekken. Om deze reiniging te laten werken, moet de overloop van de wastafel worden afgesloten, bijvoorbeeld met een vochtige doek. Vervolgens druk je het hete water krachtig in de tuit en laat je de fles boven de tuit staan, ook als deze daarna wordt bijgevuld met lucht en water. Dat doe je totdat de fles leeg is. Soortgelijke effecten kunnen worden bereikt met een pijpreiniger die werkt met perslucht en werkt als een luchtpompwerkt. Het toestel is verkrijgbaar in bouwmarkten. Verwacht echter geen wonderen en bedenk dat de luchtdruk het water ook door lekkende afdichtingen kan dwingen.

Het reinigen van de afvoer of leidingen met een tuinslang en hoge waterdruk raden wij ten zeerste af. Als de afvoer goed verstopt is, ontstaat er een achterstand en word je erg nat op het werk, maar ook in de badkamer of keuken.

Mechanische reiniging

Indien de druk methoden niet succesvol, de leiding reinigen kan zelf worden mechanisch aangepakt met behulp van een flexibel, rondhoofdige draadborstel (beetje denken aan de borstel schoorsteenveger’s). Om deze borstel in de leiding te plaatsen moet je echter meestal eerst de bovenste bescherming van de sifon verwijderen, als je eenmaal zover bent kan ook de complete sifon verwijderd worden. Voordeel van de staalborstelmethode: je kunt de buis ook een stukje in de muur reinigen. Wil je het nog professioneler maken of heb je regelmatig problemen met de afvoer, dan kun je een pijpreinigingsspiraal halen bij de bouwmarkt en deze gebruiken om de verstopping te verhelpen. U moet echter een beetje ongevoelig zijn voor vuil en geur. Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

Reinig de afvoer met chemicaliën

Veel mensen schrikken er nu voor terug om de afvoer met agressieve chemicaliën te reinigen. Conventionele (anorganische) pijpreinigers bevatten sterk bijtende, alkalische stoffen die ook gevaarlijk zijn voor huid en ogen. De milieuvriendelijkere biologische afvoerreinigers bevatten enzymen die de organische stof in de verstopte afvoer kunnen afbreken. Nadeel hiervan is dat het niet meteen werkt en je vaak enkele uren tot enkele dagen moet plannen voor het schoonmaken. De beste tijden om te reinigen zijn ’s ochtends voordat je het huis verlaat of ’s avonds voordat je naar bed gaat, zodat de biologische drainreiniger voldoende tijd heeft om in te werken.

Een chemische afvoerreiniger is ook een oud huismiddeltje dat beperkt is in effectiviteit. Onze grootouders gebruikten zuiveringszout en azijn om de afvoer schoon te maken. Het natriumwaterstofcarbonaat in het bakpoeder reageert met het azijnzuur en er ontstaat kooldioxide, die de verstopping “wegborrelt”. Daarna moet de gootsteen worden uitgespoeld met warm water.

Een soortgelijk principe ligt ten grondslag aan het advies om de afvoer te reinigen met Cola en Mentos . Als de pepermunt in contact komt met de limonade, begint deze sterk op te borrelen, omdat hier ook kooldioxide vrijkomt. Deze reactie is echter nauwelijks onder controle te houden en in het ergste geval verspreidt de plakkerige, zoete vloeistof zich ongecontroleerd in de keuken of badkamer. Ook kan de druk zo hoog worden dat de afdichtingen van de afvoerleiding eronder lijden.

Een Ontstoppingsspecialist Purmerend helpt bij leidingverstoppingen!

Hoewel leken ook rioleringen kunnen reinigen, moet u bij een echte leidingverstopping zeker een Ontstoppingsspecialist inschakelen . Dit geldt met name voor leidingverstoppingen in de sanitaire ruimte, omdat ook hier rekening moet worden gehouden met hygiënische aspecten.

Hoe ontstaat een leidingverstopping?

Structurele gebreken , zoals onvoldoende afschot voor de afvoer, zijn slechts in het meest zeldzame geval verantwoordelijk voor een leidingverstopping. Een van de meest voorkomende oorzaken van verstopping van leidingen is het falen van het gebruik . Ook al zijn papieren zakdoeken, keukenrollen, servetten en toiletpapier van papier, het maakt niet uit welke in het toilet belandt. Omdat alleen het toiletpapier in het afvalwater oplost, klonteren andere papieren samen en verstoppen de leiding. Stoffen zoals keukenafval of kattenbakvulling horen niet in het toilet, omdat ze ook de leidingen kunnen verstoppen. Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

Een ander probleem zijn vetten, die bijvoorbeeld ook via de keuken in het leidingsysteem kunnen komen. Als ze warm zijn, zijn deze stoffen vloeibaar; als ze afkoelen en uitharden, stollen ze. Dus verkleinen ze de buisdiameter steeds meer totdat de buis uiteindelijk verstopt raakt. Olie kan emulgeren met warm water en afwasmiddel, waardoor een stroperige massa ontstaat die na verloop van tijd steeds stroperiger wordt en ook in leidingen kan blijven steken.

Hoe ontstaat een leidingbreuk?

Een van de meest voorkomende oorzaken van een gesprongen leiding is vorst . Wanneer het water in de pijp bevriest, zet het uit en “barst” de pijp. Zodra het ontdooiproces begint, treedt er waterschade op. Een mogelijke oorzaak van een leidingbreuk kunnen materiaal- en fabricagefouten in de leiding zijn . Op dit punt moeten bouwers zeker letten op de kwaliteit van de leidingen en alleen gespecialiseerde bedrijven inhuren bij het leggen.

Af en toe zorgt een hoge drukstoot , zoals die wordt gebruikt door nutsbedrijven om de leidingen door te spoelen, ervoor dat de leiding barst. Hetzelfde kan gebeuren als er door verstoppingen een verhoogde druk in de leiding ontstaat . Als de buis echter breekt, kan in beide gevallen worden aangenomen dat deze is beschadigd, bijvoorbeeld door corrosie van de buis of door materiaalmoeheid. Corrosie en materiaalmoeheid zijn ook afzonderlijke oorzaken voor de leidingbreuk.

Hoe herken je een kapotte waterleiding?

Als leidingen die in het huis zijn gelegd breken, is het meestal niet bijzonder moeilijk om een ​​gebroken leiding te diagnosticeren, aangezien dit gepaard gaat met aanzienlijke waterschade . Het water loopt langs de muur, er verschijnen plassen op de vloer of het druipt van het plafond. Als dergelijke schade aan het licht komt, moeten betrokkenen eerst proberen de afsluiters te sluiten die voorkomen dat er water naar binnen stroomt en/ of het gebruik van de gootsteen, het toilet of de wastafel stopzetten . Dan rest alleen nog een telefoontje naar een specialist die de schade kan herstellen.

Moeilijker wordt het als de leiding niet gebroken is, maar “slechts” lekt . Vaak is de waterschade nog niet te zien, maar draait de waterklok constant terwijl alle kranen dicht zijn. Dit is een duidelijk teken van een lekkage in de leiding en reden genoeg om advies in te winnen bij een deskundige.

Kapotte leidingen in het riool of de bijbehorende toevoerleidingen worden daarentegen meestal pas heel laat opgemerkt omdat ze “onzichtbaar” blijven. Hoewel huiseigenaren en verhuurders niet verplicht zijn om regelmatig inspecties uit te voeren, is het zinvol om deze wel uit te voeren om hogere vervolgkosten te voorkomen. Regelmatige lektesten en tijdige sanering van de riolen en pijpleidingen zijn hier aan te bevelen .

Wat doe je bij een leidingbreuk?

Een gesprongen leiding vraagt ​​om snelle reacties , maar je moet niets overhaast doen, want ook daar liggen gevaren op de loer. Als het water in de kelder staat of als er veel water binnendringt, moet de brandweer worden gebeld. Waar niet iedereen meteen aan denkt: Als stopcontacten onder water staan, bestaat het risico op een elektrische schok. Daarom moet de stroom zo snel mogelijk worden uitgeschakeld . Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

Bij kleine lekkages dient het leidinggedeelte te worden afgesloten en de vakman te worden gebeld. Reageer snel, zeker als het van het plafond druppelt!

Nadat de belangrijkste maatregelen zijn genomen, moet de schade worden gedocumenteerd . Dit kan later handig zijn in het geval van een verzekeringsclaim. Ook de verzekeraar dient direct geïnformeerd te worden, sommige aanbieders geven de getroffenen ook handige tips. Opruimen dient in ieder geval alleen plaats te vinden na overleg met de verzekeraar , omdat de verzekeraar de schade moet vaststellen.

Leidingreiniging en leiding- of rioolreparatie door de vakman

Ongeacht of er sprake is van een klassieke leidingverstopping of er grote schade is ontstaan ​​door een gebroken leiding of riool. Wij van Ontstoppingsspecialist  Purmerend hebben de specialisten en het benodigde materieel (en het wagenpark) om uw problemen zo snel mogelijk op te lossen. Dus  Afvoer verstopt Purmerend, afvoer ontstoppen Purmerend of verstopte riolering, verstopte riolering Purmerend? Bel ons op 0631935588

 

Contact Ons

ONTSTOPPING VANAF €125

Weet u niet zeker of u binnen ons werkgebied valt? Bel ons even via het nummer 0631935588, wij helpen u graag verder.

Call Now ButtonBel direct de servicelijn