verstopping direct verhelpen?

Krachtige en professionele afvoer ontstoppen in huis per direct resultaten en 100% garantie

riool inspectie door heel nederland 24/7service

Onze telefoon staat dag en nacht aan, dus wij nemen altijd op! Bel gerust, want 24/7 verstopping in huis.

Contact Ons 0631935588

Riool inspectie

Is het riool verstopt of heeft u regelmatig last van lekkages? En is de oorzaak onbekend? Het is daarom zeer verstandig om een rioolinspectie te laten uitvoeren door ervaren rioolexperts. Via Rioolprobleem Kwijt vind je meteen een lokaal rioolbedrijf: dat is mooi meegenomen. Ook vindt u hier alle informatie over de werking van rioolinspectie. U hoeft ons in feite alleen nog maar telefonisch te contacteren voor een afspraak!

Bel ons op 085 – 10 57 008

WANNEER HEB IK EEN RIOOLINSPECTIE NODIG

 • Riool Inspecties

INHOUDSOPGAVE

 1. De 4 scenario’s om uw riool te laten controleren
 2. U koopt een nieuw huis
  1. Waarom faalt een nieuwe riolering?
  2. Waarom zou een oudere rioolleiding het begeven?
 3. Uw riolering is nog nooit gecontroleerd
 4. Er is een lek bij uw fundering
 5. Wat gebeurt er tijdens een rioolinspectie?
 6. Hoe lang duurt een rioolcamera-inspectie?
 7. De meest voorkomende problemen met rioolstelsels
 8. Conclusie

DE 4 SCENARIO’S OM UW RIOOL TE LATEN CONTROLEREN

Rioolinspecties zijn niet iets waar de meeste mensen aan denken. Mensen weten dat ze de banden en olie moeten controleren voordat ze een auto kopen, mensen weten dat ze een huisinspectie moeten krijgen voordat ze op de stippellijn tekenen, maar als je mensen vraagt ​​wanneer ze een rioolinspectie moeten krijgen, krijg je veel van lege blikken.

Aan de ene kant is het logisch. Je ziet geen riolering , dus je denkt er niet zoveel over na. Je spoelt het toilet door, draait de kraan open en denkt dat alles groots is. Aan de andere kant kunnen rioleringen huiseigenaren behoorlijk wat kopzorgen bezorgen.

In dit artikel gaan we bespreken wanneer u een rioolinspectie nodig heeft , wat er bij een inspectie komt kijken en hoeveel het in het algemeen kost.

Klaar om uw riolering te laten inspecteren? Neem contact op met AJ Riooltechniek  voor een grondige rioolinspectie in Portland, Oregon. 

1. U KOOPT EEN NIEUW HUIS

Reden nummer één om een ​​rioolinspectie uit te voeren is het kopen van een woning. Het inspecteren van de riolering is niet vereist door huisinspecteurs. Maar voorzichtige huizenkopers zullen de tijd nemen (en het beetje extra geld vooraf) en een rioolinspectie plannen . 

Hoe ouder het huis, hoe kritischer het is dat u de leidingen laat testen. Het is niet ongebruikelijk dat oudere huizen zijn gebouwd met buizen van klei of beton. En buizen van klei en beton zijn gevoeliger voor wortelindringing. We hebben echter gezien dat splinternieuwbouw rioolinspecties niet doorstaan. 

WAAROM FAALT EEN NIEUWE RIOLERING?

Wanneer de oorspronkelijke hoofdleidingen naar het riool van een wijk worden aangelegd, zijn er geen woningen aanwezig. Zodra het sanitair van het huis klaar is, wordt eerst binnen, dan wordt de buitenkant aangesloten op de hoofdleiding.

Wanneer dit gebeurt, zullen sommige bouwers bezuinigen waardoor een rioolleiding niet kan worden geïnspecteerd. Als dit niet wordt opgemerkt tijdens het eerste jaar van eigendom, zullen de reparatiekosten waarschijnlijk op de huiseigenaar vallen.

WAAROM ZOU EEN OUDERE RIOOLLEIDING HET BEGEVEN?

Wortelindringing, pijpverval na verloop van tijd, buikvorming of een verspringende voeg.

Wortelintrusie is gewoon de kracht van wortels om door bijna alles heen te bewegen en door te dringen om water te vinden. Een rioolleiding is een gemakkelijke en soms constante waterbron. 

Bellying treedt op wanneer de grond onder een bepaald gebied in een buis meer beweegt of wordt verdicht dan de gebieden eromheen. Dit veroorzaakt een buik die water en ander vuil vasthoudt waardoor de lijn verstopt kan raken. 

Een offset-verbinding wordt veroorzaakt doordat grond onder de pijp beweegt, waardoor de kruising of verbinding van twee pijpen uit elkaar gaat, waardoor een lek of verstopping ontstaat. 

Als u een rioolinspectie uitvoert in het kader van een bod op een nieuwe woning, moet u de inspectie helaas zelf betalen. Meer geld weggeven is nooit leuk, maar de waarheid is dat het beter is dan verhuizen naar een nieuw huis, alles regelen en dan te maken krijgen met een gebarsten riool.

Rioolreparaties kunnen duur en tijdrovend zijn, dus het is het beste om hiervan op de hoogte te zijn voordat u een nieuw huis koopt.

2. UW RIOLERING IS NOG NOOIT GECONTROLEERD

De tweede reden om een ​​rioolinspectie uit te voeren is tijd. Rioolinspecties zijn niet alleen voor nieuwe huiseigenaren. We raden aan om elk huis om de 3-5 jaar te laten inspecteren. 

De positieve kant is dat rioolinspecties geen maandelijkse of jaarlijkse vereisten zijn. Als je er eenmaal een hebt gedaan en je pijpen zijn schoongemaakt als in goede staat, kun je nog 3-5 jaar vredig rusten.

Met de hoeveelheid vocht in Oregon kan de bodemgesteldheid vaak veranderen, daarom is het verstandig om elke 3-5 jaar te inspecteren.

3. ER IS EEN LEK BIJ UW FUNDERING

De derde reden voor een rioolinspectie zijn funderingslekken. Funderingslekken zijn moeilijk te diagnosticeren en vaak duur om op te lossen. Een lek in de fundering kan het gevolg zijn van een falende of defecte riolering.

Een rioolvideo-inspectie is een prima manier om vast te stellen of de rioolleiding de oorzaak is van het lek, waardoor u geld bespaart op onnodige graafwerkzaamheden.

WAT GEBEURT ER TIJDENS EEN RIOOLINSPECTIE?

Als u een rioolprobleem heeft, bel dan eerst een professionele rioolinspectiedienst zoals AJ Riooltechniek. Hoogstwaarschijnlijk beschikt u simpelweg niet over het benodigde gereedschap om het riool goed te inspecteren. 

Bij AJ Riooltechniek koppelen we een sanitaire slang aan een hoogwaardige kleurenvideo, zodat we uw rioolleidingen kunnen bekijken. De slang wordt in een schoonmaakput gestoken en gaat van daaruit in uw rioolleidingen.

Met deze camera kunnen we de kwaliteit van uw leidingen controleren, eventuele verstoppingen of scheuren opsporen en het hele systeem een ​​gezondheidsverklaring geven.

Als er een probleem is, kan AJ Riooltechniek ter plekke de diepte en complexiteit van de reparatie bepalen.

HOE LANG DUURT EEN RIOOLCAMERA-INSPECTIE?

Het antwoord is duidelijk: het hangt ervan af. Maar in de meeste gevallen, van het instellen tot het door de leidingen kronkelen van de videocamera, duurt een rioolinspectie tussen de 30 minuten en enkele uren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de locatie. 

Als de leidingen moeilijker toegankelijk zijn (langere leidingen met gecompliceerde configuraties), en als er significante problemen zijn om te registreren, zal de inspectie langer duren. Hetzelfde geldt voor hoeveel een keuring u gaat kosten. De meeste sites bevinden zich in het bereik van $ 100-175

DE MEEST VOORKOMENDE PROBLEMEN MET RIOOLSTELSELS

Helaas brengt de rioolinspectie soms belangrijke problemen aan het licht met uw riolering.

Dit zijn de meest voorkomende problemen die we tegenkomen: (lees bovenstaande toevoegingen en voeg ze hier toe)

 1. Boomwortels breken in de leidingen
  1. Zoals we hierboven hebben besproken, groeien wortels naar vocht en kunnen ze na verloop van tijd in leidingen breken.
 2. Oudere leidingen vallen uit elkaar
  1. Oudere leidingen kunnen na verloop van tijd verslechteren en instorten. Daarom adviseren wij om een ​​rioolleiding van 20 jaar oud te controleren. Zelfs als al het andere in orde is, bestaat de kans dat de oudere leidingen vanzelf uit elkaar vallen.
 3. Verstopte leidingen
  1. Als een toilet niet goed werkt, is het waarschijnlijk gewoon die specifieke afvoer. Maar als elk toilet en elke kraan u een probleem geeft, is dat een signaal dat uw hoofdriolering verstopt is.
  2. Verstoppingen gebeuren meestal als gevolg van een gebruikersfout. Gebruik uw toilet niet als een vuilnisbak(alleen toiletpapier en menselijk afval) om het risico op een verstopping te verkleinen . Gebruik uw afvalverwijderaar niet voor grote stukken voedsel (gebruik deze meestal voor restjes of om het bord schoon te maken nadat u het meeste voedsel in de afval- of afvalpers hebt gedumpt).
  3. De verkeerde dingen in een afvoer stoppen is de belangrijkste oorzaak van verstopte leidingen of afvoerleidingen. 

CONCLUSIE

We gebruiken ze dagelijks, maar vergeten vaak onze rioolleidingen. Uw riool laten inspecteren is een verstandige manier om toekomstige problemen te voorkomen, of u nu een huis koopt of al een huis bezit. Hoewel u voor de inspectie zelf moet betalen, is het de moeite waard in termen van gemoedsrust en kan het u op de lange termijn duizenden euro’s besparen, Dus Riool inspectie? Als je niet weet waar je moet beginnen, overweeg Bel ons op 085 – 10 57 008

 

Noord Holland

ontstoppingsbedrijf in Noord-Holland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Zuid Holland

ontstoppingsbedrijf in Zuid-Holland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Utrecht

ontstoppingsbedrijf in Utrecht? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Gelderland

ontstoppingsbedrijf in Gelderland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Wij staan 24/7 voor u klaar

Direct hulp nodig bij een verstopping of andere rioolprobleem?

Call Now ButtonBel direct de servicelijn