verstopping direct verhelpen?

Krachtige en professionele afvoer ontstoppen in huis per direct resultaten en 100% garantie

riool ontstoppen door heel nederland 24/7service

Onze telefoon staat dag en nacht aan, dus wij nemen altijd op! Bel gerust, want 24/7 verstopping in huis.

Contact Ons 0631935588

Riool ontstoppen

Als uw riool verstopt is, er geluid uit uw afvoer komt, er een vieze rioolgeur in uw huis hangt en u merkt dat het riool niet goed wegloopt. Zelf de afvoer ontstoppen? Dat kan, maar de kans op succes is erg klein. Sterker nog, u maakt het afvoerprobleem waarschijnlijk alleen maar erger. U kunt het beste direct een professionele afvoerspecialist bij u in de buurt bellen. Dan weet u zeker dat uw riolering goed wordt gecontroleerd en de verstopping goed wordt aangepakt. Bel nu en maak vandaag nog een afspraak.

Bel ons op 085 – 10 57 008

Heeft u een verstopte rioolleiding? Hier is wat te doen Wanneer u een verstopte afvoer in uw huis heeft, is uw eerste instinct waarschijnlijk om een ontstopper te pakken. U weet niet dat er gevallen zijn waarin standaard storten bijna nutteloos is, zoals wanneer de hoofdriolering in uw huis verstopt raakt. Wanneer dit gebeurt, kunt u overal in uw huis te maken krijgen met wijdverspreide overstromingen en problemen met de leidingen. Om ernstige schade te voorkomen, moet u verstopte rioolleidingen kunnen identificeren en weten hoe u hiermee om moet gaan. Zijn uw hoofdrioleringen verstopt? Door je hele huis heb je afvoerleidingen die afvalwater wegvoeren van gootstenen, toiletten, badkuipen en meer. Al deze leidingen komen uit op de hoofdriolering.

Deze enorme pijp stuurt al het afval van je huis rechtstreeks naar je riool of septische systeem. Als het verstopt raakt, werken de afvoeren in uw hele huis niet meer – en kunt u zelfs water uit uw armaturen krijgen, lekkende leidingen en andere problemen. Jakkes! Als u merkt dat u een verstopping van de hoofdriolering heeft, is er niet echt een doe-het-zelf-manier om het te repareren. Deze afvoerleidingen zijn vaak diep onder de grond begraven, ver weg van uw huis. U hebt meestal speciale apparatuur en professionele kennis nodig om ermee om te gaan. Hoewel u het meestal niet zelf kunt repareren, betekent dat niet dat u hulpeloos bent.

Er zijn nog een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat het probleem erger wordt totdat een loodgieter u kan helpen. Oorzaken verstopt riool Dit type verstopping is vrij zeldzaam, aangezien de meeste rioolleidingen ongeveer 4 tot 6 inch breed zijn. Het gebeurt meestal alleen als er iets ernstig mis is gegaan in uw sanitair systeem. Een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopping is schade aan de rioolleiding zelf. Als een leiding instort of buigt, kan de schade ervoor zorgen dat het afval niet goed door de leiding kan stromen. Er zijn allerlei dingen die een rioolleiding kunnen beschadigen, waaronder: • Verschuiven van grond rond de leiding • Corrosie in de leiding • Aanleg nabij de lijn • Zwaar verkeer boven de rioolbuis • Beschadigde pijpverbindingen Een andere belangrijke reden waarom rioolleidingen verstopt raken, is dat ze na verloop van tijd geleidelijk doorzakken. Door deze bocht in de leiding kan vuil zich gemakkelijk ophopen en uiteindelijk een verstopping veroorzaken.

Het meest voorkomende type vuil dat een rioolleiding verstopt, is vet. Als je vetten, vetten of oliën in een gootsteenafvoer giet, zullen ze uiteindelijk afkoelen en hard worden. Zelfs als u heet water met het vet laat lopen, wordt het meestal steviger tegen de tijd dat het uw hoofdriolering bereikt. Dan kleeft het vet aan je lijnen en veroorzaakt een verstopping. Andere soorten vuil die vaak verstoppingen veroorzaken, zijn papieren handdoeken, zogenaamde doorspoelbare doekjes, sanitaire producten en andere omvangrijke items die door het toilet worden gespoeld. Stuur nooit iets anders dan vloeistoffen en toiletpapier door de riolering. Een laatste oorzaak van verstopte rioolbuizen zijn boomwortels. Bomen zijn verrassend krachtig. Zelfs kleine wortels kunnen na verloop van tijd in uw leidingen terechtkomen. Het is mogelijk dat u geen significant lek opmerkt, omdat de wortel het gebroken gebied in de lijn zal verstoppen. Omdat de wortels echter in de buis blijven groeien, vormen ze een massa waar rioolwater moeilijk doorheen kan. Tekenen dat uw riool mogelijk verstopt is De meeste verstopte riolen ontstaan geleidelijk. Als u ze in een vroeg stadium kunt identificeren, kunt u problemen aanpakken voordat uw hele huis door rioolwater wordt overspoeld.

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten als u vermoedt dat u een rioolreiniging nodig heeft: Donker water Een van de kenmerkende symptomen van een verstopping van de hoofdafvoer is water dat zich ophoopt in uw badkuipen of douches. Dit gebeurt wanneer u probeert water af te voeren, maar het nergens heen kan omdat de rioolleiding verstopt is. Het water beweegt dan naar achteren, op zoek naar het laagste punt van binnenkomst. In de meeste huizen is dit de douche, het bad of de vloerafvoer in een kelder. In tegenstelling tot overstromingsarmaturen veroorzaakt door een lekkende leiding, zal het water niet helder zijn. Omdat er veel afvalmateriaal in zit, zal het er meestal donker, stinkend en vies uitzien. Houd er rekening mee dat dit water ongezuiverd rioolwater kan bevatten, dus u moet er voorzichtig mee zijn. Gebruik de juiste beschermende uitrusting en krachtige reinigingsmiddelen bij het opruimen nadat er donker water in uw afvoer is gestroomd. Langzaam bewegende afvoeren Neem even de tijd om na te denken over de riolering in uw huis. Lopen ze snel leeg, of merkt u dat er water ophoopt wanneer u het water laat lopen?

Uw afvoer heeft de neiging langzamer te gaan lopen als er een verstopping is, omdat de meeste rioolverstoppingen niet ineens 100% van de leiding verstoppen. In plaats daarvan hoopt afval zich in de loop van de tijd op, waardoor het voor afval steeds moeilijker wordt om er doorheen te gaan. Als alle afvoeren in uw huis langzamer beginnen te lopen, is het probleem hoogstwaarschijnlijk een verstopte rioolleiding. Meestal zijn de eerste afvoeren die u merkt vertragen de toiletafvoeren. Als je het toilet doorspoelt, lijkt het alsof het water even blijft hangen voordat het geleidelijk naar beneden zakt. Toiletten zijn vaak de eerste afvoer die wordt getroffen door een verstopping in de hoofdleiding, omdat ze meestal rechtstreeks op uw rioolleiding zijn aangesloten. Gorgelende geluiden Omdat een hoofdverstopping ervoor zorgt dat uw afvoer niet goed werkt, kunt u wat water krijgen. Dus Rioool ontstoopen?

 Als je niet weet waar je moet beginnen, overweeg Bel ons op 085 – 10 57 008

 

Noord Holland

ontstoppingsbedrijf in Noord-Holland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Zuid Holland

ontstoppingsbedrijf in Zuid-Holland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Utrecht

ontstoppingsbedrijf in Utrecht? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Gelderland

ontstoppingsbedrijf in Gelderland? Kies voor een snelle en vakkundige oplossing.

Wij staan 24/7 voor u klaar

Direct hulp nodig bij een verstopping of andere rioolprobleem?

Call Now ButtonBel direct de servicelijn