Riool vliegjes bestrijden Hoofddorp?

Riool vliegjes bestrijden Hoofddorp?
Arjan Molema - Eigenaar

Riool vliegjes bestrijden Hoofddorp? ✔️ 24/7 Service

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van de term ‘Psychodidae’ gehoord, maar je kent waarschijnlijk de plaag die deze wetenschappelijke naam heeft gekregen. De meeste huiseigenaren kennen deze vervelende insecten als afvoervliegen, rioolvliegen, mottenvliegen, rioolmuggen of zinkvliegen. Ze zijn kort en harig, waardoor ze een motachtig uiterlijk krijgen, en hoewel ze inheems zijn in vochtige klimaten, is het niet ongewoon om ze aan te treffen in afvoerleidingen en rioleringen in heel Hoofddorp. En hoewel dit ongedierte meestal onschadelijk is (sommige astmapatiënten hebben gemeld dat ze last hebben van opflakkeringen als gevolg van contact ermee), zijn ze beslist vervelend en bijna altijd een ongewenste gast in huis. Dus, wat veroorzaakt rioolvliegjes, en nog belangrijker, hoe dood je rioolvliegjes?

Direct contact

Bel of mail voor direct contact, deskundig advies en het maken van een afspraak

Eerlijk tarief

Bij ons ontvang je een eerlijk tarief en 100% tevredenheid garantie

Gecertificeerd

Onze vakmannen zijn 100% gecertificeerd alleen zo leveren wij onze diensten

Heeft u spoed?

Is er sprake van spoed?
Geen probleem, wij zijn 24/7 bereikbaar

Rioolvliegen identificeren

Er zijn tegenwoordig miljoenen soorten insecten, dus het kan verwarrend zijn om erachter te komen welke je dwars zit. Fruitvliegjes zijn bijvoorbeeld misschien wel de meest voorkomende plaag die je in je keuken aantreft, maar ze voelen zich meer aangetrokken tot je fruit in de open lucht en je afval dan tot je afvoer. Er is ook de schimmelmug, die overeenkomsten vertoont met afvoervliegen, maar die vaker in uw potplanten voorkomt.

De afvoervlieg is lichtgrijs of bruin en heeft een donkere rand rond zijn vleugels. Hij is slechts 2,5 centimeter lang, maar heeft opvallende motachtige antennes die wazig zijn. Hun lichamen zijn ook wazig.

Waar je ze kunt vinden

Rioolvliegen leggen hun eieren in uw afvoeren waar slib/organisch materiaal zich ophoopt. De larve zal zich voeden met het materiaal, daar groeien en als ze volwassen zijn, kruipen de volwassen exemplaren uit uw afvoer(en) en vliegen naar een nabijgelegen muur of plafond. Rioolvliegjes in de kelder, rioolvliegjes in de badkamer, rioolvliegjes in het toilet – het maakt niet uit welke kamer of welke afvoer – in de juiste omgeving zullen ze zich voortplanten en gedijen.

Vrouwtjes leggen tussen de 30 en 100 eieren in drainwater en de eieren komen binnen 48 uur uit. Het popstadium van de vlieg duurt ongeveer 20 tot 40 uur. Ze voeden zich in deze fase niet, maar blijven onder water dicht bij het oppervlak. Volwassenen zijn slechts de helft van de lengte van de larven, maar ze zijn breder. Volwassenen leven ongeveer 20 dagen, wat lang genoeg is om op de zenuwen te werken van huiseigenaren wier afvoeren ermee besmet zijn. Nu is het de moeite waard om een beslissing te nemen over een strategie voor de behandeling van rioolvliegjes.

De beste manier om van rioolvliegjes af te komen

Als je hebt vastgesteld dat je inderdaad een probleem met de afvoervlieg hebt, moet je de juiste maatregelen nemen om van de afvoervlieg af te komen. Sommige huiseigenaren geven er de voorkeur aan een enzym te gebruiken dat in de afvoer wordt gegoten. Het vreet het organische materiaal weg dat u in de eerste plaats tot het probleem van de afvoervlieg heeft gebracht. Het enzym verwijdert in wezen de voedselbron, maar het duurt over het algemeen enkele uren voordat ze werken. De bonus is dat als je eenmaal het organische materiaal hebt verwijderd, je ook toekomstige verstoppingen en de verspreiding van toekomstige afvoervliegen hebt voorkomen.

Als je in het huis meerdere afvoeren heeft, zoals de meeste huiseigenaren doen, zal routineonderhoud u helpen terugkerende problemen te voorkomen. Als je afvoeren hebt waar normaal gesproken geen warm water stroomt, zul je meer afvoervliegbewegingen zien, wat betekent dat het regelmatig behandelen van de afvoer met een schoonmaakmiddel, gevolgd door een spoeling met heet water, het probleem zou moeten helpen verlichten.

Hoe je ze kunt doden, snel? bel OSN ontstoppingsbedrijf Hoofddorp

Om snel van de afvoervliegjes af te komen, giet je langzaam kokend water in je afvoer. Wees voorzichtig, want kokend water kan nadelige effecten hebben op het kunststof leidingmateriaal. Het hete water is redelijk efficiënt in het uitroeien van larven en eieren, maar entomologen (wetenschappers die insecten bestuderen) hebben gemeld dat dit waarschijnlijk slechts een tijdelijke oplossing is en dat de vliegen zich in korte tijd weer zullen vermenigvuldigen.

Een andere snelle oplossing is om afvoerreiniger in de aangetaste leidingen te gieten. Hiermee worden de verstoppingen en het slijm verwijderd waar afvoervliegen hun eieren leggen. Een afvoerreiniger is echter niet goedkoop, en als de eerste behandeling de vlekken niet wegvaagt, moet je de reiniger opnieuw aanbrengen totdat dit wel het geval is.

Hoe je op natuurlijke wijze van afvoervliegen afkomt

Als je je concentreert op het vinden van een groene, meer organische methode of een natuurlijke manier om van afvoervliegen af te komen, overweeg dan een natuurlijk middel: de ouderwetse mepmethode. Hoewel je hierdoor van de volwassen vliegen verlost bent, moet je nog steeds de oorzaak van het probleem aanpakken: de eieren en larven.

Gebruik hiervoor een metalen pijpborstel en verwijder het opgehoopte, verborgen vuil in uw leidingen. De borstel zal het slijm, het vuil en het puin waarin de eieren worden gelegd wegschuren. Beweeg de borstel gewoon op en neer en laat heet water stromen om de materie weg te spoelen. Je kunt ook een afvoerslang gebruiken om dieper in je leidingsysteem te komen. Als je op zoek bent naar een manier om op natuurlijke wijze van afvoervliegjes af te komen, probeer dan een oplossing van azijn en zuiveringszout te gebruiken voor een grondige verwijderingsmethode voor afvoervliegjes.

Hoe voorkom je dat rioolvliegen terugkeren?

Een afvoervliegvrij huis is een huis waarvan de leidingen volledig schoon zijn. Hoewel schoonmaakmiddelen en heet water een “goed” werk kunnen doen bij het elimineren van rioolvliegjes, zijn deze insecten bedekt met waterafstotende haren en kunnen ze niet verdrinken

​Naast Ontstoppingsbedrijf Hoofddorp zijn wij ook werkzaam in riool ontstoppen, verstopt riool, rioolservice, ontstoppingsdienst, riool verstopt, rioolstank , ontstoppen, afvoer verstopt, badafvoer verstopt, gootsteen ontstoppen, hemelwaterafvoer ontstoppen, riool ontstoppen, vaatwasser verstopt, wc ontstoppen, wastafel verstopt, wasmachine verstopt, riool repareren, riool kapot, oorzaken kapotte riolering, riool reparatie en vernieuwing, rioolrenovatie van binnenuit, riool reinigen, verstopt riool, riool vervangen, dakgoot schoonmaken, kruipruimte vuil, riool vliegjes bestrijden, septic tank leegzuigen, hoofdriool reinigen, vetput legen, serviceabonnement in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Leiden, Hillegom, Nieuw-Vennep, Aalsmeer, Lisse, Heemstede, Zandvoort, Zwaanshoek, Cruquius, Lisserbroek, Abbenes, Beinsdorp, Rijsenhout, Burgerveen, Leimuiderbrug, Weteringbrug en omgeving. Neem nu contact op met OSN Ontstoppingsbedrijf Hoofddorp.

Riool vliegjes bestrijden, Kruipruimte vuil, Dakgoot schoonmaken, Riool vervangen, Riool reinigen, Riool reparatie en vernieuwing, Oorzaken kapotte riolering, Riool kapot, Riool repareren, Wastafel verstopt, Hemelwaterafvoer ontstoppen, Gootsteen ontstoppen , Badafvoer verstopt, Riool vervangen , Riool ontstoppen Hoofddorp, Riool vervangen