Grondwater in de kelder? Direct oplossen!

Grondwater in de kelder? Direct oplossen!
Arjan Molema - Eigenaar

Grondwater in de kelder: Direct oplossen!

Lees de Oorzaken, Gevolgen en Oplossingen

De primaire bron van kelderwateroverlast is het opkomende grondwater. Dit gaat vaak hand in hand met andere vochtgerelateerde problemen, zoals vochtige muren en diverse vormen van schimmel. Uiteraard is het cruciaal om dit snel aan te pakken. We beginnen echter bij het begin: het identificeren van de oorzaken en de gevolgen van deze situatie. Daarnaast biedt OSN-ontstoppingsbedrijf direct oplossingen voor dit vraagstuk. Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 085-0471737 Kelder Waterproblemen De oorsprong van grondwateroverlast is eenvoudig te begrijpen. Gedurende periodes van hevige neerslag stijgt het grondwaterpeil en sijpelt het de kelder binnen, tenzij deze waterdicht is gemaakt. Het is van groot belang om de kelder volledig waterdicht te maken om opkomend grondwater buiten te houden.

Direct contact

Bel of mail voor direct contact, deskundig advies en het maken van een afspraak

Eerlijk tarief

Bij ons ontvang je een eerlijk tarief en 100% tevredenheid garantie

Gecertificeerd

Onze vakmannen zijn 100% gecertificeerd alleen zo leveren wij onze diensten

Heeft u spoed?

Is er sprake van spoed?
Geen probleem, wij zijn 24/7 bereikbaar

Wanneer je te maken hebt met een vochtige kelder, is het eveneens verstandig om de keldermuren te inspecteren op barsten of openingen. Dringt er water door? Dan is de kans groot dat grondwater de kelder binnendringt.
Er zijn ook andere factoren die vergelijkbare vochtproblemen kunnen veroorzaken. In dergelijke gevallen gaat het niet om grondwater, maar heeft het vocht een andere oorzaak in de kelder.

Doorsijpelend Regenwater

Regenwater kan zich een weg banen naar de keldermuur via de buitenkant van het huis. Indien het water de kelder binnenkomt via een buitenmuur zonder aangrenzend gebouw, kan dit de bron zijn. Als het water echter binnenkomt via een gedeelde muur met buren, is insijpelend regenwater zeer onwaarschijnlijk.

Kelder Onder Water door Lek in Waterleiding/Riolering

In veel gevallen is een lekkage in de waterleiding of riolering de oorsprong van het vochtprobleem. De lekkage heeft dan hetzelfde effect als opkomend grondwater: het sijpelt via de muur de kelder binnen.
Condensatieprobleem In kelders kan condensatie vaak vochtproblemen veroorzaken. Als je kelder voortdurend “muf” aanvoelt, maar je ziet geen zichtbaar water door de muren dringen, dan heb je wellicht te maken met een condensatieprobleem.
Water in Kelder via Vloer Grondwater kan via de vloer omhoog komen. Het water kan zelfs door naden in de keldervloer sijpelen. Het is dus belangrijk om hiermee rekening te houden en het probleem zo snel mogelijk aan te pakken.

Water in de Kelder

Impact op Gezondheid Wanneer je water in de kelder constateert, is het van belang snel tot een oplossing te komen. Het hebben van water in de kelder kan namelijk diverse nadelige gevolgen hebben voor zowel jou als je woning. Zelfs de spullen die in de kelder staan, worden hierdoor aangetast.
De gevolgen van een vochtige kelder omvatten onder andere een te hoge luchtvochtigheid en de daarmee gepaard gaande gezondheidsproblemen. Andere gevolgen zijn vloerproblemen, verslechtering van de muren en tot slot de vorming van schimmels en bacteriën, gepaard met een muffe geur.

De kelder vormt het fundament van een woning

Het is riskant om dit fundament te laten verzwakken door opkomend grondwater. Zorg ervoor dat de kelder goed geventileerd en vrij van vocht blijft.

Oplossingen tegen Grondwater in de Kelder

Nu je bekend bent met de oorzaken en gevolgen van een vochtige kelder, kunnen we op zoek gaan naar oplossingen. Hoe kun je de kelder vrij van vocht maken?

Dit hangt af van het doel van de kelder. Er zijn over het algemeen twee doelen voor een kelder

1. Vochtbestrijding voor een opslagruimte: Dient de kelder louter als opslagplek voor je bezittingen? In dat geval kan goede ventilatie van de kelder al veel problemen oplossen.
2. Vochtbestrijding voor een leefruimte: Gebruik je de kelder als woonruimte? Is dit waar het logeerbed of de biljarttafel zich bevindt? In dat geval is het essentieel om de kelder waterdicht te maken of het water af te voeren via kelderdrainage.
Indien alleen de muren worden getroffen door opkomend grondwater, kan het injecteren van de muren ook een mogelijke oplossing zijn. Hierbij boren experts gaten op strategische locaties in de muren, die vervolgens worden geïnjecteerd met een vochtwerende substantie.

Grondwater in de Kelder
Kies voor een Professionele Waterbestrijdingsoplossing Je hebt nu inzicht in de oorzaken, gevolgen en oplossingen voor een vochtige kelder. Hoe kun je het probleem van opkomend grondwater in de kelder het beste aanpakken?
Het waterdicht maken van een kelder kun je het beste aan professionals overlaten. Dankzij hun kennis en ervaring kun je op een degelijk resultaat rekenen. Wil je graag in contact komen met een deskundige op het gebied van vochtbestrijding in jouw regio die je verder kan helpen? Je kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 085 – 105 70 09